нова услуга НАП

Нова услуга на НАП помага на потребители с ПИК и КЕП

Новата електронна услуга на НАП дава възможност на потребители ПИК (персонален индентификационен код) или КЕП (квалифициран електронен подпис) да потърсят съдействие, ако имат затруднения при използването на услуга в електронния портал на данъчната агенция или се нуждаят от техническа насока. След като потребителят бъде идентифициран с помощта на ПИК или КЕП, в горния десен ъгъл на екрана може да се види икона за подаване на заявка (жълт мегафон).

При влизане в услугата системата автоматично въвежда e-mail адреса от кода или e-mail за подписване на формуляра за кандидатстване и се посочва като клиент. Той трябва да попълни телефон за връзка, да избере от падащото меню вида на запитването и да опише накратко от каква помощ има нужда. За да направи описанието по-подробно, точно и ясно, услугата поддържа приложения, които трябва да бъдат файлове във формат „снимка“ (.jpg или .png).

След изпращане на заявка до НАП, системата автоматично изтегля информацията за потребителя, начина на идентификация в електронния портал, данни за използвания браузър и операционна система, което позволява на служителите на НАП да окажат бърза помощ. След това до клиента ще бъде изпратен имейл, в който се посочва, че заявката им за поддръжка е приета, заедно с техния номер за обаждане. Служителите на НАП проверяват запитванията и изпращат отговор на потребителите в деня на получаване на запитването или до края на следващия работен ден.

Информация за нови услуги в Портала за електронни услуги на НАП можете да получите на телефони на данъчната дирекция 0700 18 700 или 02/9859 6801, цените са според тарифите на съответния оператор.

А ако имате нужда от помощ за счетоводството и управлението на финансите на вашата фирма, не се колебайте да се обърнете към нас. 

Възползвайте се от БЕЗПЛАТНАТА ОПОЗНАВАТЕЛНА СРЕЩА, която шредлагаме, за да се запознаем с бизнеса ви и да предложим най-доброто решение за ВАС. Очакваме ви!