НАП с важно съобщение за изтичащ срок

НАП с важно съобщение за изтичащ срок

На 2 октомври изтича срокът за подаване на коригиращи данъчни декларации от физическите и юридическите лица.

Те имат възможност еднократно да коригират данните, които са посочили в годишната си декларация за облагане на доходите на физическите лица или във формуляра за облагане с корпоративен данък по чл. 92 от ЗКПО на юридическите, напомнят от приходната агенция.

При откриване на грешка в декларираните данни, гражданите и дружествата имат право еднократно, в срок до 30 септември на текущата година, следваща годината на придобиване на дохода, да правят промени чрез подаване на нова декларация. Тъй като последният ден на септември 2023 г. е събота, крайният срок се удължава до 2 октомври, уточняват от НАП.

Физическите лица могат да коригират декларираните от тях данни след 30 април до 2 октомври. За юридическите лица, едноличните търговци, земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци, и физическите лица, извършващи дейност като търговци, този срок започва след 30 юни и продължава до 2 октомври. Те подават коригиращата си декларация онлайн чрез електронните услуги на приходната агенция, достъпни с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или с електронен подпис. Гражданите могат да подадат своята декларация и в офис на приходната агенция по местоживеене, напомнят още от НАП.

А ако имате нужда от професионална помощ, свържете се с нас. Нашият екип с удоволствие ще Ви съдейства.
Възползвайте се от възможността за БЕЗПЛАТНА ОПОЗНАВАТЕЛНА ОНЛАЙН СРЕЩА, на която ще се запознаем с вашия случай и ще предложим НАЙ-ДОБРОТО РЕШЕНИЕ.

wpChatIcon
wpChatIcon