Интервю с Емилия

за нас - счетоводна къща докса консултинг 2

Каква е твоята практика като счетоводител и защо се занимаваш с това?

За първи път се сблъсках със счетоводството 1995г, когато завърших УНСС гр.София. Първата ми работа беше във вестник “24 часа” като счетоводител, след това в дистрибуторската фирма на “Бони Оборот” като главен счетоводител, а през 2005г регистрирах собствена счетоводна къща. Вече 17 години аз и моят екип помагаме на бизнес собствениците да са по-успешни в това което правят, да намалят своите разходи, да увеличат своите приходи, да плащат по-малко данъци и всичко това напълно законно, спазвайки Българското законодателство.

Чувствам се късметлийка, че се развивам точно в сферата на бизнеса. В началото когато регистрирах “Докса Консултинг” и започнах да работя с компании виждах колко им е трудно да стартират своя бизнес. Не знаеха откъде да започнат, как да регистрират своята фирма, как да намерят счетоводител, който да им помага законово да са изрядни и да плащат по-малко данъци. На повечето фирми опитът им идваше от проба – грешка, което беше стресово за клиентите, имаха нужда от бизнес план и  правилните стъпки, по които да градят своя бизнес. Повечето клиенти дори не правеха и реклама, защото тя струва скъпо, работеха сами и цялата оперативна работа я извършваше управителят на фирмата. Компаниите допускаха и много други грешки, като неправилно финансиране. Липсата на опит с работа с програми за безвъзмездна помощ и всички тези грешни решения се отразяваха на техния бизнес. 

Постепенно и съвсем естествено, в хода на практиката ми и персонална работа с много клиенти, след 17 години опит ние създадохме нов пакет “Бизнес плюс”, който подпомага вашия бизнес да върви в правилната посока. Пакетът включва:   

1.Регистрация на фирмата – нашата цел е да те посъветваме какъв тип дружество (фирма) да регистрираме, а всички необходими документи за регистрация на новата фирма ще бъдат изготвени от теб.

2. Съвети относно бизнес плана ти – ние ще  дадем нашето експертно мнение.

3.Водене на счетоводството – използване напълно легално Българското законодателство, с което да увеличим приходите ти и да платиш по-малко данъци.

4.Можем да ти дадем съвет за безвъзмездно финансиране или финансиране чрез кредит

5. Преди да започнеш да продаваш продукта или услугата си, трябва да изградиш своя марка и да си спечелиш последователи, които да са готови да се включат. Създаването на лого и подробната маркетингова стратегия са изключително важни за бизнеса – маркетинг реклама в Google, Facebook са само част от каналите, които можеш да ползваш.

В началото на 2022 година към екипа ми се присъединиха много експерти в различни области, които успешно се включиха и помогнаха на много от моите клиенти да правят това което правят балансиращо без стрес и свобода. Увеличихме стойността на предлаганата от нас услуга.

Радвам се на много клиенти, на които съм помогнала да възвърнат увереността си, да премахнат стреса свързан с бизнеса, да придобият по-голямо самочувствие и самоуважение, които преди това години не са успявали да преодолеят. И колкото повече време минава, на толкова повече компании помагам и толкова по-отдадена в тази кауза се чувствам.

Кои са твоите идеални клиенти?

Както споменах в момента моят фокус е насочен изцяло към стартиращи и малки фирми, вероятно точно като твоята. Моят пакет Бизнес плюс, помага да се справиш с основните стъпки при започване на бизнес и неговото развитие.
Това обикновено са лица, които искат да започнат бизнес, но не знаят как и към кого да се обърнат. Нямат ясна цел, имат някаква идея, но нищо конкретно като стъпки. Често аз не съм първият избор. Повечето споделят, че са посещавали различни експерти, които много сложно обясняват и те не достигат нужните резултати. Липсата от точните експерти, липсата на време, скъпо струващите услуги ги отказва да правят правилните крачки за развитието на техния бизнес. Хората сами стигат до извода, след като се запознаят с възможностите, които предлага моят пакет “Бизнес плюс”. Услугата ми, която е специално и само за хора с малък или стартиращ бизнес, са силно мотивирани с моя помощ да направят необходимите промени, просто защото усещат, че съществува реален изход от ситуацията в която се намират и могат да ни се доверят.

Бизнесите са в различни сфери , как подхождаме към всеки един?

Вярвам, че всеки случай е уникален, както и човекът, който седи срещу мен. Силата на услугата е точно в това. Индивидуалният подход към всеки, с оглед цялостно израстване на бизнеса – правилни решения, точните стъпки по които да се развива бизнесът, свобода, спокойствие, психика, емоции са ключът към успеха. За това и пакетът “Бизнес плюс” е изключително решение за всеки малък или стартиращ бизнес. Все пак практиката ми показва, че има установени правила, дори сам по себе си всеки случай да е уникален.

Моята работа се състои в няколко направления:
1. Да разбера какъв е случая на човека, какъв е неговият казус, кое го възпрепятства, за да се справи и колко дълбок е проблемът. Това ще помогне и на теб да добиеш яснота, осъзнаване и спокойствие. Всеки мой клиент преди първоначалната консултация, попълва детайлен въпросник.
2. Да ти помогна да направиш промени в начинът си на живот и в бизнеса си, за да задействаме растежа на бизнеса ти с точни стъпки. Да ти дам конкретни насоки и техники, ускоряващи процеса на развитие и вътрешен баланс. Избирайки пакета с най-голяма добавена стойност получаваш достъп до моя дългогодишен опит и моите познания и достъп до полезна информация от експерти, с които работя, а от тях ще научиш конкретни стъпки, чрез които да преодолееш трудностите. Ако до момента си се изгубил в морето от информация, то моят пакет “Бизнес плюс” с най-голяма добавена стойност ти дава всичко, което ти трябва, за да се вземат верните решения за твоя бизнес.
3. Искам да помогна на бизнеса ти да се развие и възстанови максимално бързо. Да ти предоставя най-ефективните решения за работа, да ти покажа кои са най-добрите (а не най-скъпите) решения за бизнес ти.
Чрез пакета с най-голяма стойност, бизнесът ти може значително да се подобри, заздрави и в много случаи напълно да се развие и да получи силен тласък към високи приходи, много свободно време и баланс.

Какво те отличава от останалите ти колеги ?

До момента няма информация в България да е разработен друг подобен пакет от услуги като “Бизнес плюс” от мои колеги счетоводители, който да разглежда проблема от всеки възможен ъгъл и да подхожда толкова цялостно.
За разлика от повечето мои колеги, подходът ми е индивидуален, страстта да улесня живота на хората е нещото, което е водещо в моя пакет “Бизнес плюс”. Клиентите ми с радост установяват, че животът им става по-лек, получават много допълнителни ползи като балансират живота си – стават по-жизнени и мотивирани, уверени и определено се справят по-добре с ежедневният стрес.
Отличава ме също това, че работата ми е насочена паралелно и към причините за появяващите се в процеса на работа казуси, ситуации и проблеми. Това може да създаде добри навици, добра организирана процедура на работа и за в бъдеще с правилните експерти.
Аз самата не спирам да работя със себе си на физическо и психо-емоционално ниво. Постоянният ни стремеж да задълбочавам и обогатявам знанията си, да експериментирам, да анализирам и да не се задоволявам с посредствени резултати ми помагат да трупам богат личен опит, за да съм максимално полезна за теб и твоите проблеми.

Какво се очаква от мен?

От теб се иска да си активен, да споделяш проблемите които имаш, да искаш консултации, да се включваш в google meet срещите за консултация, да въвеждаш промените, за които сме се разбрали, да следваш насоките ми, но и да слушаш интуицията си. Естествено, аз ще съм търпелива и ще се съобразя с твоето темпо и индивидуалност, защото знам, че промяната не винаги е лесна. Но и ти трябва да знаеш, че колкото по-голям процент от информацията която споделям спазваш, толкова по-добри резултати ще получиш. И ако нещо си пропуснал, на следващата ни среща, отново ще проверя докъде си стигнал.
Но, не се стряскай. Когато започнем работа, с радост ще разбереш, че когато някои те държи отговорен за действията ти, си много по-склонен да действаш. И това ще те прави щастлив.

Кои клиенти не са подходящи за пакета Бизнес плюс ?

Пакетът “Бизнес плюс” е услуга не за хора, които очакват да получат магическо хапче или очакват, че за месец-два ще решат проблем, който имат от години. Тези очаквания са напълно нереалистични. Също така не е за хора, които са склонни да отлагат прекалено, да търсят извинение, да не спазват насоките ми, по която и да е част от развитието на бизнеса . Не работя и с хора, които подлагат на съмнение абсолютно всичко в подхода ми.
Ако си от този тип хора, най-вероятно няма да получиш полза от услугите ми и за това те съветвам да не инвестираш в моя пакет “Бизнес плюс” и да не губиш времето си.
Моят пакет “Бизнес плюс”, може да не е за хора, които в момента са притиснати финансово, не е и за големи фирми, които вече имат изградена системата на работа с експерти.
Пакетът “Бизнес плюс” е с много голяма добавена стойност. Това не е еднократна процедура, единичен съвет или рецепта за преобразяващ бизнес. Това е цялостна, последователна работа, включваща много информация и точно това е причината да е толкова ефективен.
Но ако си финансово притеснен, те разбирам – имало е периоди в живота ми, в които и аз съм била в подобна ситуация. В този случай, може да се възползваш от другите ми пакети или безплатните съвети и материали от блога ми и или Facebook страницата ми. Те ще ти помогнат да направиш първите основни стъпки и промяна в правилната посока.

Какво точно представлява пакетът “Бизнес плюс”, който препоръчваш?

В пакета “Бизнес плюс”, освен стандартния счетоводен пакет съм включила услугата “Бизнес консултация”, насочена към постигане на резултати за клиентите ми. Когато работя с някого, най-общо това се случва в следните посоки:
● Регистриране на фирма – съветваме какъв тип дружество (фирма) да регистрираме, изготвяне на всички необходими документи за регистрация на вашата нова фирма
● Оценка на вашия бизнес план – цели и перспективи, настоящо положение, очаквани резултати след една година, стратегии , план на действие
● Стандартен счетоводен пакет – предлагаме най-подходящия за теб, с най -голяма добавена стойност , пакет за счетоводно обслужване .
● Финансиране – безвъзмездно финансиране или чрез кредит /избор на банка/
● Маркетинг стратегия – ще ти предоставя поетапно специално разработена стратегия за реклама използвайки каналите, които са строго индивидуални за теб.
● Дигитализация на бизнеса – момент който е много важен в бизнеса, правилната организация на работа, добре изградени процедури CRM, начин на разплащане всичко това спестява време, нерви и пари.
● Инвестиция – в какво да се инвестира, застрахователна полица, интелектуална собственост, активи , акции
Ще откриеш, че с правилен подход и промени, можеш да постигнеш невероятни резултати.

Как да се убедя, че пакета “Бизнес плюс” е работещ ?

За да се увериш, последвай линка и виж какво казват клиентите ни за  работата си с нас

Какви резултати мога да очаквам?

Резултатите зависят от твоята история – от колко години е бизнеса, какво си правил до момента и стартиращ ли е бизнеса. Някои клиенти отбелязват значително подобрение още след 2-3 месеца, а за някои е необходимо повече време, за да постигнат по-високи резултати.
Дългосрочните резултати и увеличените приходи зависят от действията, които ти ще направиш.

Мога ли да се свържа с бивши или текущи твои клиенти, за да разбера от тях какво е да се работи с теб?

Абсолютно. Окуражавам те да прочетеш всички отзиви на мои клиенти ТУК. И след това може да пишеш по имейл на тези от тях, които искаш да попиташ за допълнително мнение, за да разбереш какво те са получили от работата си с мен.

Как да започна работа с теб?

Ако усещаш, че аз съм човекът, който може да ти помогне, не губи време, а се свържи с мен, за да насрочим безплатна опознавателна среща. Ако имаш затруднения, пиши ми на e.marinova@doxa-consulting.com
На нашата онлайн среща в google meet ще ти отговоря на всички въпроси, за да имаш пълна яснота и ще научиш какви са плюсовете на всеки един пакет.

Как мога да следя нещата, които правиш, които все пак да ми носят полза?

Следи Facebook страницата ми, а също и блога в този сайт – така ще можеш да получаваш информация за всички нови материали или безплатни бъдещи събития, които ще са ти полезни, за да добиеш по-ясна представа какви решения да вземеш за себе си и твоя бизнес и как да се справиш с казуси, които срещаш.